Deze week ontving ik na een half jaar verhuur weer een van mijn huurwagens terug. Niet zomaar een doorsnee verhuur maar eentje die mij het afgelopen jaar het meest trots maakte namelijk aan een groot Engels bedrijf : Calor. Je kunt Calor qua grootte vergelijken met een onderneming als Primagaz.

Waarom wilde Calor dan juist zaken met mij doen?

In Nederland en zeker in Engeland worden nauwelijks auto’s die op autogas rijden verhuurd. Ik doe dat juist wél en dat maakt mijn bedrijf meteen uniek.

Promotionele acties

De door de Calor gehuurde auto maakte mooie reclame op het eiland met diverse promotionele acties. In dat halve jaar reed de auto het land door en haalde de auto diverse bekende Engelse automagazines, waarin met tekst en foto’s van de auto, over de voordelen van rijden op autogas werd geschreven.

Onbekend en onbemind

Rijden op autogas biedt nog steeds voordelen. De brandstofkosten zijn lager en bovendien is het behoorlijk milieuvriendelijker dan andere brandstoffen. Bijzonder is wel dat men in Engeland die voordelen nadrukkelijk inziet en het rijden op gas dus promoot, terwijl in Nederland steeds minder auto’s op autogas rijden ondanks de bewezen voordelen en de goede landelijke dekking met tankstations.
Door op gas te rijden, komt er namelijk liefst elf procent minder CO2 vrij dan bij een auto die rijdt op benzine. Rijden op autogas raakt steeds meer onbekend en onbemind, heel veel mensen kennen de voordelen niet en hebben dus ook nooit overwogen om op autogas te gaan rijden.

Bewust

Zelf hecht ik als eigenaar van Zondervan Autoverhuur Oosterbeek
wél aan het milieu. Behalve door auto’s die op LPG rijden te verhuren, doe ik dat ook door zo goed als volledig zelfvoorzienend te werken. Hoe? Dat doe ik o.a. door 43 zonnepanelen op het dak die in mijn elektra voorzien. Ik ben een milieubewuste ondernemer en probeer, op een realistische manier, nadrukkelijk bij te dragen aan een beter milieu.

Zondervan Autoverhuur Oosterbeek bestaat ondertussen alweer vanaf 1973 en timmert meer dan ooit aan de weg. Volgend jaar vier ik alweer de vijfenveertigste verjaardag met mijn nog steeds bloeiende onderneming.